AÇIK EMAR
Açık Emar
Spektroskopi EMAR / MR, tıp dünyasının önemli oranda gelişmesiyle birlikte insan sağlığının korunması, hastalıklara tanı koyma ve tedavi yönteminin belirlenmesinde kolaylık sağlayan gelişmiş sistemlerden biridir. Beyinde saptanan lezyonların, biyokimyasal değişiklikleri ve metabolitileri ölçerek kesin tanı konulmasına yardımcı olan özel bir manyetik rezonans (MR) tekniğidir.
 
Beyin hastalıkları, birden fazladır ve her bir hastalığın özel olarak incelenmesi ve gerekli müdahalenin yapılması gerekmektedir.
 
Eskiden beri beyin emarı vardı ancak klasik olarak günümüze kadar gelen ve neredeyse işlevini yitiren emarlarda, beyindeki lezyonların varlığı tespit edilirken tiplendirme konusunda her zaman net sonuç vermiyordu.
 
Geliştirilerek tıp dünyasına sunulan ve “özel beyin emarı” olarak adlandırılan spektroskopi emar ise tüm bu ihtimalleri sıfıra indirgeyerek kesin sonuçların elde edilmesine yardımcı olan bir emar türüdür.
 
Beyin emarı çekimlerinde lezyonların belirlenmesi ve net sonuçların elde edilebilmesi için geliştirilen mr spektroskopi, kesin sonuçları elde etme konusunda başarılı olduğu için daha fazla tercih edilmektedir.
 
Uzmanların konu ile ilgili yaptıkları açıklamalara bakıldığında ileri MR tetkikleriyle çekim yapmak, lezyonu tanımak adına son derece önemlidir.

MR Spektroskopi neden çekilir?

Beyin hastalıklarından ölen insanların sayısı oldukça fazladır. Özellikle de tıp dünyasının gelişmediği ve cihazların tam anlamıyla net sonuç vermediği dönemlerde beyindeki lezyonların tümör olup olmadığını saptamak çok zordu.
 
Fakat buna karşın bunların tespit edilmesinin de son derece önemli olduğunu bilmek gerekiyor. MR Spektroskopi, yapılan incelemelerde beyindeki lezyonların tümör olup olmadığını, tümör ise nasıl bir tümör olduğunu ve hangi aşamada olduğunu net şekilde karşılaştırmalı olarak tespit etmektedir.
 
MR Spektroskopi, tüm bunların yanında inme ve epilepsi hastalarının beyinlerindeki dokuları kimyasal değişiklikler ve radyasyon tedavisi alan hastalarda nüksetme durumunu ve rezidü veya beyinde kalan dokusunda lezyonun olup olmadığını tespit etmektedir.
 
Ayrıca ışın tedavisi gören hastalarda beyindeki hasarlı alanlarda radyasyon nekrozu ayırt edebilme özelliğine sahip olduğu için de kullanılan bir yöntemdir.

MR Spektroskopi Nasıl Çekilir?

Hastalık türü ne olursa olsun erken sürede tanı konulan ve doğru tedavi şekli uygulanan tüm hastalıkların geçebileceğini aktaran uzmanlar, sadece hastaların şüphe durumlarında zaman kaybetmeden doktora görünmelerinin yeterli olduğunu aktarmaktadır.
 
Beyin hastalıkları, günümüzde ölümle sonuçlanan en önemli hastalıkların başında gelmektedir. Neyse ki tıp dünyasının sağlık alanında önemli adım atması sayesinde, bu tip hastalıkların çözüme kavuşması durumu da daha rahat hale gelmektedir.
 
Beyin MR spektroskopi, klasik emar cihazları ile yapılır. Ancak bu çekim işleminde single ve mutli voksel tekniği kullanılarak beyindeki normal ve şüpheli olan bölgelerde kimyasal metabolit ölçülerek; dağılımı ve miktarı harita şeklinde ölçülere hesaplanmaktadır.

MR Spektroskopi Kullanılan Metabolitler nelerdir?

  • Amino asitler,
  • Lipid,
  • Laktat,
  • Alanin,
  • N-asetil aspartat,
  • Kolin,
  • Kreatin,
  • Myoinositol

MR Spektroskopi hangi hastalıkların tanısı için kullanılır?

Beyin tümörü, çoğu zaman önlem alınmadığında kişilerin ölümüne sebebiyet veren durumlardır. Oluşumunun farklı nedenlerinin bulunması, önceden önlem alınmasını gerektirmektedir. MR Spektroskopi, birçok beyin hastalığının tanısının konulması için kullanılan bir yöntemdir.
 
Abse, habis ve tümör hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa tanı konulmasına yardımcı olan MR Spektroskopi, hastalıklar hakkında kesin bilgilerin elde edilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Hastalıkların teşhisinde, saydığımız bu hastalıkların hangi boyutta olduğunu anlamak ve buna uygun olarak belirlenecek tedavi yöntemlerinden yararlanmak için kullanılan yöntem, tıp dünyasında en iyi gelişmelerden biri olarak değerlendirilmektedir.
 
MR Spektroskopi yapılırken “küp” veya “sekanlar” olarak adlandırılan görüntüleme sistemlerinden yararlanılarak yapılmaktadır. Teknoloji desteği ve fiber optik kablo teknolojisi ile çekilen emarların kalitesinin yüksek olması, uzmanlara hastalık hakkında daha detaylı bilgi vermekte ve teşhisi de daha net şekilde konulmaktadır.

MR Spektroskopi Ne Kadar Sürer?

Alanında uzman olan bir teknisyenin çektiği emar, ortalama 10 ile 15 dakika arasında sürmektedir. Genelde kontrast madde verilmeden yapılan çekimler, bazı hastalarda damar yoluyla kontrast madde verilerek çekilmesini gerektirmektedir.
 
Bunun nedeni ayrıntılı şekilde raporun elde edilebilmesidir. Ancak kontrast madde ile çekim yapılmadan önce normal emar çekilir. Ancak kontrast maddeye karşı alerjisi bulunan hastaların bunu mutlaka doktorlarıyla paylaşmaları gerekmektedir.
 
Kızarıklık, hafif düzeyde şişkinlik ve yanma gibi ufak bazı riskleri bulunan kontrast maddenin yan etkileri, uzun süreli olmadığı için bu tip durumlarda hastanın paniğe kapılmasına gerek yoktur.

MR Spektroskopi fiyatları

Özel bir çekim türü olarak belirlenen ve hastaneden hastaneye göre değişen fiyatlara sahip olan MR Spektroskopi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için alanında uzman olan Biyorad ile görüşmeniz yeterlidir.
 
Size en yakın çekim merkezinin bulunması ve yönlendirilmesi konusunda yardımcı olan kurumumuz, sağlıklı günlere yeniden “merhaba” demeniz için gerekli olan tüm yardımları sunacaktır.
 
Açık Emar
Açık Emar Fiyatları
3 Tesla Emar
Alt Batın ve Üst Batın Emar (Tüm Batın MR)
Beyin Emar (Kranial MR)
Emar Anjiyo
Hipofiz MR
Kardiyak Emar
Lomber MR
Meme Emar (Göğüs Emar)
Multiparametrik Prostat MR
Servikal MR
Tüm Vücut Emar Check-Up
Sıkça Sorulan Sorular
 
 
HİZMET MERKEZLERİ
 
 

Bu hizmetin verildiği merkezler aşağıdaki gibidir.
 
İSTANBUL / CERRAHPAŞA
 
İLGİLİ MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.