Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
  17.01.2021  |  Yazar: Özkan Korkmaz
İnsan sağlığına verilen önemin her geçen gün artması ve bu sayede tıp alanında yapılan çalışmaların artış göstermesi, sağlık alanında daha başarılı sonuçların elde edilmesine yardımcı oluyor. Open MR da tıp teknolojisinin yeni buluşlarından biri olup insan sağlığı ve hastalıkların tedavisi üzerinden kapalı MR cihazlarına ve diğer görüntüleme yöntemlerine göre çok daha gelişmiş bir tekniktir.

 

Açık MR, tıp teknolojisinde yaşanan yeniliklerle birlikte terminolojide kendinden daha fazla söz ettirmeye başladı. Daha önceki dönemlerde  hastaların kapalı emar cihazlarında uzun süre beklemeleri zor oluyor du.

Mesela kapalı alan korkusu (klostrofobi) olan hastaların uzun süre tünele benzeyen cihazda kalmaları çok zor oluyordu. Buna ek olarak kendi başına hareket etme kabiliyetine sahip olamayan ya da çocuk hastaların da kapalı cihazına girmeleri zordur.

Açık MR ise tüm bu sorunlara çözüm sunan bir görüntüleme yöntemidir. Konforlu, geniş ve her tip hastanın kolaylıkla girebileceği genişlikte olan cihazı ile vücut görüntülemeleri çok daha rahat bir şekilde yapılmaktadır. 

Açık MR Neden İstenir?

Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG), kişinin dokuları, organları ve iskelet sistemini kesitsel olarak görüntülemeye yardımcı olan bir tekniktir. Çeşitli bazı sorunların tespit edilmesinde kullanılan MR, aslında uzun süreden beri tıp dünyasında var olan bir görüntüleme yöntemidir.

Ancak yukarıda da değindiğimiz gibi önceki cihazların kapalı olması ve kilo sınırının olması bazı hastaların MRG çekimini engellemekteydi. Açık Emar da ise böyle bir sorun olmadığı için birçok hasta kolaylıkla cihazdan yararlanarak hastalığının tedavisinin başlatılmasını kolaylaştırabilmektedir. 

Hangi hastalıklarda MRG Çekili?

Kalp damar hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığın değerlendirilmesi için istenebilen MRG, kontrastlı ya da kontrastsız şekilde çekilebilmektedir. Kontrastlı MR çekimi, genellikle daha büyük hastalıklarda kişinin durumunu incelemek amacıyla akıllı radyoaktif olmayan bir maddenin damar yoluyla vücuda enjekte edilerek çekilmesi işlemine denmektedir. Tabi ki ikisi birbirinden farklı işlemler olduğu için hazırlık aşaması ve çekim şekli de birbirinden farklıdır. 

Açık MR İzmir' de Nerede Çekilir?

Tıp teknolojisinin ileri düzeye gelmesi sayesinde açık MR (Open MR), birçok özel hastanede bulunmaktadır. Ancak devlet hastanelerinde çok kısıtlı şekilde bulunması, insanların özel hastanelere ya da özel görüntüleme merkezlerinden destek almalarını gerektirebilmektedir.  Biyorad olarak şuan için İzmir de bir merkezimiz bulunmamaktadır. İzmir' de ki hastalarımızdan gelen talepler doğrultusunda hasatlarımızın çekimleri İzmir' e en yakın lokasyonlar da yapılmaktadır.

Açık MR Nasıl Çekilir?

Diğer görüntüleme sistemlerinden çok aktif ve kesin sonuçlar verdiği için tıp alanında daha fazla tercih edilen açık MR, çekim bakımından da diğer görüntüleme yöntemlerine göre farklıdır.

Diğer görüntüleme yöntemlerinde kişinin aç kalması istenirken açık MR’da böyle bir durum, özel bir hal söz konusu değilse istenmez. Kişi MR çekimine girmeden önce rutin olarak kullandığı ilaçları alabilir, yiyip-içebilir. Ancak doktor herhangi bir uyarıda bulunmuşsa buna da dikkat etmek gerekir. 

İlaçlı MR çekimi için öncelikle hastaya damar yolundan radyoaktif madde enjekte edilir ve bir süre ilacın vücuda yayılması beklenir, daha sonra çekim işlemine başlanır. İlaçsız MR için ise böyle bir şey olmadığı için direkt olarak hasta cihaza uygun pozisyonda uzatılarak çekim işlemi gerçekleştirilir. 

İzmir' de Açık MR (Open MR) Fiyatları

Özel hastanelerde ve özel görüntüleme merkezlerinde çekilen açık MR fiyatları, Biyorad ayrıcalığı ile hastaların sağlıkları ile birlikte keseleri de düşünülerek fiyatlandırılmaktadır. Daha detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için çağrı merkezi iletişim numaramızdan ulaşabilirsiniz. 

 

Açık Emar Kategorisindeki Makaleler
Blog Anasayfasına Dön
KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
 
 
Açık Emar İzmir de Nerede Çekiliyor?
Open MR Nerede Çekilir?
3 Tesla Açık Emar var mı?
Açık MR Fiyatları 2020
Emar korkusuna son veren çözüm Açık Emar
Açık MR' ı Kapalı MR' dan ayıran özellikler nelerdir?
Tüm Batın USG Hangi Bölüm
Karaciğer Kanseri Belirtileri Açık Emar da Görülür mü?
Parkinson Teşhisi Emar ile Konulurmu?
Prostat Kanseri Öldürürmü?
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.