TIBBİ MEDİKAL ONKOLOJİ
Tıbbi Medikal Onkoloji

Tıbbi Medikal Onkoloji Nedir?

Kanser tanı ve tedavisi, sadece cerrahi tedavi yöntemleri ya da kemoterapi ile radyoterapinin uygulanması ile tamamlanan bir süreç değildir. Bunlara ek olarak tedavi sonrasında hastanınpsikiyatri, fizik tedavi ve rehabilitasyon pek çok desteğe ihtiyacı olur. Tıbbi medikal onkoloji, donanımlı kliniklerde saydığımız bu desteklerin verilmesine denir.
 
Kanser hastalıkları ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde erken tanının konulması, hastanın yeniden hayata dönmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Tabi ki cerrahi müdahale ya da hastalığın durumuna göre uygulanan kemoterapi ve radyoterapi, kanser hastalarına uygulanması gereken tedavi yöntemleridir. Bununla birlikte medikal onkoloji kliniğinin başarılı çalışmaları ile hastayı her anlamda yaşama hazırlama sürecine de girilmesi önemli bir konudur.

Medikal Onkoloji Nasıl Uygulanır?

Medikal onkoloji, devlet hastanelerinde de uygulanabilen bir tedavi yöntemi olmasına karşın daha sağlıklı sonuç almak için özel bir hastaneden, deneyimli uzman medikal onkoloji uzmanı gözetimi altında alınması daha sağlıklıdır. Özel hastanelerde oluşturulan özel medikal onkoloji klinikleri, bu anlamda çok daha başarılı sonuçlar sağlamaktadır.
 
Kanser merkezlerinde yer alan medikal onkoloji bölümünde kanser hastalıklarının tanı ve tedavi edilmesinde geniş imkanlara yer verildiği için hastalar daha çok bu alanları tercih etmektedir. Bazı araştırma hastaneleri ile şehir hastanelerinde de bu imkan bulunsa da özel hastanelerde sunulan imkanların daha etkili sonuç verdikleri bir gerçektir. Özellikle de içinde bulunduğumuz pandemi döneminde devlet hastanelerinden randevu alımının zor olması, hastaların özel hastanelerde, deneyimli medikal onkoloji uzmanlarının gözetimi altında tedavi olmalarını gerektiriyor.
 
Tıbbi medikal onkoloji bölümünde; antikor tedavileri, hormon tedavileri ve kişiye özel hedefe yönelik genetik teste uygun olarak tedaviler de uygulanır. Ancak bu imkanların her hastanede olmadığını belirtmemiz gerekiyor. Bunun için ciddi anlamda bir araştırma içerisine girerek en iyi hastanelerde tedavi olmanız gerektiğini unutmayın.

İstanbul’da Tıbbi Medikal Onkoloji Bölümleri

Gelişmiş özel hastanelerin bazılarında tıbbi medikal onkoloji bölümü bulunmaktadır. Ancak yukarıda da ifade ettiğimiz gibi hastane seçiminde ve özellikle de uzman seçiminde bir hayli dikkatli olunması gerekmektedir. İstanbul’da çok sayıda özel hastanenin bulunması, hastaların tercih yaparken hangi hastaneyi tercih etmeleri gerektiği konusunda ikilemde kalmalarına neden olabiliyor. Ancak Biyorad gibi alanında uzman bir kurumdan destek alarak İstanbul’da en iyi tıbbi medikal onkoloji bölümleri olan hastaneleri daha kolay bir şekilde bulabilir, randevu taleplerinizin daha erken sürede verilmesini sağlayabilirsiniz.

Kanser Tedavisi Sonrası Psikiyatrist Desteği

Kanser hastalıkları, kalp ve damar hastalıklarından sonra dünyada en çok ölüme neden olan hastalıktır. Her kanser türünün boyutu ve tahribat sonucu elbette farklıdır. Ancak insanlar arasında “kanser hastalığı” dendiğinde ürkütücü bir durum ile karşılaşılmaktadır ve genellikle hastalar, kanser olduklarını öğrendikten sonra iyileşme sürecinin daha da gecikmesine neden olmaktadır.
 
Erken tanı konulmuş kanser hastalarının tedavisi mümkündür ve yeniden sağlığına kavuşma oranı azımsanmayacak kadar yüksektir. Ancak tedavi kadar tedavi sonrası destekler de kişinin sağlığı üzerinde önemli etkiler bırakmaktadır. Tıbbi medikal onkoloji bölümü, tam da bu noktadan sonra asıl görevini yerine getirerek hastaya psikolojik açıdan destek vermektedir.
 
Hastalık ile nasıl mücadele edilmesi gerektiğini, tedavi sürecinde nasıl bir tutum içinde olması gerektiği ve tedavi sonrasında yaşamına ne şekilde devam etmesi gerektiği konusunda destek veren uzman psikiyatristler, onkoloji uzmanları gözetimi altında hastaya destek vererek iyileşme sürecinin daha kısa sürelere yayılmasını sağlamaktadır.
 
Kanser hastalıklarının iyileşmez hastalıklar olmadığının bilinci ile hareket ederek erken dönemde tanının konulması için her sağlıklı bireyin de dahil olmak üzere yılda en az 2 defa kanser taramasından geçmesini uzmanlar önermektedir. Ailesinde kanser öyküsü bulunan kişilerin ise daha sık kanser taraması yapmaları gerekmektedir. Tıbbi medikal onkoloji randevusu ve diğer işlemleriniz için kısa sürede size en yakın özel kuruluştan randevu almak için Biyorad ile görüşebilirsiniz.
 
Onkoloji Genel Bilgiler
Cerrahi Onkoloji
Jinekolojik Onkoloji
Kemoterapi
Pediadrik Onkoloji
Radyasyon Onkolojisi
Radyoterapi
Tıbbi Medikal Onkoloji
Ürolojik Onkoloji
 
 
İLGİLİ MAKALELER
 
 
Kanser hastalarının Kemik Ağrıları Nasıl Tedavi edilir? Lutesyum-177 EDTMP Tedavisi Nasıl Yapılır, Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Kanser Aşı olarak bilinen Dentritik Aşı hakkında merak edilenler.
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.