Daha sonraları geliştirilen bu teknik, yine bazı eksiklerden dolayı herkesin kullanımını engelleyebiliyordu. Özellikle kapalı emar sisteminin olması; kapalı ortamda kalma korkusu olanlar için, çocuk hastalar için, yaşlı hastalar için, aşırı kilolu olan hastalar için ve bakıma muhtaç olan hastalar için bir çileye dönüşebiliyor ve bu yüzden Tüm batın MR/emar çektirecek kişilerin hastalıkları hakkında net sonuçlara varmak çok daha güç bir hale gelebiliyordu.
Günümüzün gelişmiş teknolojisi ile geliştirilen ve yukarıda saymış olduğumuz olumsuzlukların hiçbirine yer vermeyen açık emar/MR sayesinde, artık hastalıklar üzerinde daha kolay çalışma imkânı bulunabiliyor ve hastalıkların teşhis edilmesi de daha kolay hale gelebiliyor.
Tüm batın MR/emar da tıp dünyasının yeni nesil gelişmeleri arasında değerlendirilmekte olup, kanserli hücrelerin belirlenmesinde, evrelemesinde, tanı konmasında ve tedavi şeklinin belirlenmesinde en etkili yöntemdir.
Tüm batın MR fiyatları
Teknoloji dünyasının gelişmesiyle birlikte görüntüleme merkezlerinin ve özel hastanelerin sayısında da bir artış yaşanmaya başladı. Malzemelerin ve kullanılan cihazların daha yaygın hale gelmesi ile birlikte emar fiyatlarında da ciddi düşüşler yaşanmaya başladı.Doğrusunu söylemek gerekirse hastalar açısından değerlendirilebilecek bir durumun meydana geldiği gerçeği ile karşı karşıyayız. Özel hastaneler ve özel görüntüleme merkezlerinde tüm batın emarı çektirilebilmektedir.
Alanında başarılı olan radyologların çektikleri ve uzman doktorların değerlendirerek rapor haline getirdikleri tüm batın emar ile birçok iç hastalığın nedenine en ince ayrıntılarına varıncaya kadar inilebiliyor ve hastalık hakkında daha net ve kesin sonuçlar elde edilebiliyor.
Tabi ki hastalar, maddi anlamda ekonomik bütçelerinin de sarsılmamasını isterler bu yüzden tüm batın mr fiyatları hakkında araştırma yaparak en uygun fiyatları bulmaya çalışırlar. Bu alanda en iyi hizmetleri hastalara sunarken maliyet bakımından da daha ekonomik sonuçların ortaya çıkması için gerekli çalışmaları yapan kurumumuz Biyorad, tüm batın emar fiyatları alanında en uygun fiyatları sunmakla birlikte hastalara en yakın görüntüleme merkezlerinden randevu almalarını kolaylaştırmaktadır.
Tüm Batın MR çeşitleri
Tüm batın MR hastalığın nerede olduğuna bakılmaksızın görüntüleme yapılmaktadır. Gelişmiş tıp teknolojisinin hastalıklar alanında getirdiği çözümler sayesinde boyun, bel, karın içi, beyin gibi hassas bölgelerde oluşan hastalıklara karşı önlem almak eskisine göre çok daha kolay bir şekilde ilerleyebilmektedir. Tüm batın emar çeşitleri iki başlık altında incelenmektedir. Bunlar;- Üst batın mr
- Alt batın mr çeşitleridir.
Üst Batın MR nedir, neden çekilir?
“Batın” kelime anlamı olarak “bir şeyin içi, ortası, bilinmeyen yüzü, içyüzü” anlamına gelmektedir. Tıp dünyasında da sık kullanılan bu terim, daha çok hastalıkların oluştuğu bölgelerin ayrılmasına verilen isimdir.MR tekniği, son yıllarda bir hayli geliştiği için artık görüntülenmek istenen ve görüntünün alınması gereken vücudun her bir bölümü için ayrı bir teknik kullanılarak emar çekimi yapılabilmektedir. Karın içerisindeki Karaciğer, safra kesesi, safra yolları, pankreas, böbrek, böbrek üstü bezi, dalak, mide ve barsak gibi organlarda oluşan hastalıkları öğrenmek, hastalıklar hakkında bilgi edinmek ve bu hastalıklara karşı uygun tedavi yöntemini belirlemek için üst batın emar çekimi yapılmaktadır.
Üst batın emarı, doktorun gerekli gördüğü durumlarda ilaçlı veya ilaçsız şekilde yapılabilmektedir. İlaç kullanılması gerektiği durumda öncelikle doktor hastanın alerjik öyküsünü dinler ve eğer herhangi bir zararı yoksa ilaç kullanılır. Ancak böbrek yetmezliği olan hastalarda üst batın emarı çektirilirken ilaç kullanılması önerilmemektedir ve uzman doktorlar buna dikkat etmektedir.
Üst batın emar çekmeden önce bilinmesi gerekenler
Normal şartlarda emar çekimi için hastanın öncesinden çok fazla bir hazırlık yapmasına gerek yoktur aslında. Ama hastalıkların durumu değiştiği ve bazı tetkiklerin net yapılabilmesi için bazı emar çekimlerinden önce hastanın hazırlık yapması gerekir. Üst batın emarı çekmeden önce hastanın bilmesi gerekenler şunlardır;- Hasta, emar çekmeden 8 saat önce herhangi bir şey yiyip içmemelidir.
- Optimal emar çekimi için sabah saatleri tercih edilmelidir.
- Böbrek yetmezliği sorunu olan hastaların bu sorunu doktorlarına bildirmeleri gerekmektedir.
- Hastanın ilaçlarını almasında herhangi bir sakınca yoktur.
Üst batın emarı ne kadar sürer?
Hastaların en çok korktukları durumlardan biri de MR çekiminin uzun sürmesi ve buna bağlı olarak rahatsızlıkların yaşanmasıdır. Üst batın emarı, uzun sürmeyen bir işlemdir. İlaçsız çekimler genellikle ortalama 20-25 dakika sürmektedir. İlaçlı üst batın emarı ise 10-15 dakika kadar daha uzayabilmektedir.Üst batın emarı neden çekilir?
Karaciğer, safra kesesi, safra yolları, pankreas, böbrek, böbrek üstü bezi, dalak, mide ve barsak gibi iç organlarda yaşanan sorunların nedenini öğrenmek ve buna uygun bir tedavi şeklini belirlemek amacıyla üst batın MR /emarı çekilmektedir.Alt batın emarı nedir, neden çekilir?
Göbek hizasından (pelvisten başlanarak) mesane bitimine kadar olan bölüme alt batın denmektedir. Batın emarı dendiğinde her ne kadar iki farklı bölümde incelense de daha basit bir düzeyde anlatmak gerekirse; karın bölgesi ile göbek hizasından başlayarak mesane bitimine kadar olan bölümlerde emar çekimi yapılmaktadır.Alt batın emarı, göbek hizası ile mesane bitimi arasındaki bölgelerde meydana gelen hastalıkların nedenini öğrenmek ve bu nedenler üzerinde durularak gerekli tanının konulması ve tedavi şeklinin belirlenmesi için yapılan çekim işlemidir. Uzman radyologlar tarafından çekilen alt batın MR, rapor haline getirilerek uzman doktorlara sunulur. Doktorlar, verilen raporları inceleyerek hastalık bölgesinde yaşanan gelişmeleri değerlendirirler ve buna göre çözüm üretirler. Üst batın emarı çekilirken amaç; dalak, orta hat damarları, pankreas, böbrek üstü bezleri, safra kesesinin incelemesinde net sonuçlara ulaşmaktır.
Alt batın emar neden çekilir?
Alt karın bölgesinde zaman zaman meydana gelen rahatsızlıkların nedeni basit muayeneler sonucunda anlaşılmayabilmektedir. Özellikle Karın bölgesinin alt kısımlarında ve makat bölgesinde oluşan basınç, çeşitli ağrılara neden olmaktadır.Hasta, doktora bu şikayetlerle gittiğinde doktor gerekli muayeneyi yapar ancak bilimsel olarak ve doktorun bilgileri ışığında ağrılara neden olan durumun anlaşılmaması durumunda doktor alt batın emarı çektirmesini ister.
Manyetik rezonans (MR) hızlı bir şekilde bölgeden görüntüleri alarak bilgisayar ortamına 3 boyutlu şekilde aktarır. Uzman radyolog bu görüntüleri bir rapor haline getirerek doktora verir, doktor da gerekli değerlendirmeleri yaparak hastalığa neden olan durumu tespit eder ve böylelikle uygun tedavi şeklini belirler.
Alt batın emarı çektirmeden önce dikkat edilmesi gerekenler
Alt batın emarı da üst batın emarı gibi bazı detaylara dikkat edilmesini gerektirmektedir. Emar çektirmeden önce hastanın bilmesi gerekenler şunlardır;- Hasta emar çektirmeden 8 saat önce katı gıda tüketmemelidir, görüntünün daha net olması için sıvı tüketimine dikkat etmelidir.
- Optimal emar çekimlerinde hastanın sabah saatlerini tercih etmesi gerekir.
- İlaçlı çekim yapılacaksa herhangi bir alerjik durum varsa doktora daha öncesinden söylenmesi gerekir.