SERVİKAL MR
Servikal MR
Erkeklerde daha fazla görülen boyun fıtığı, ilk zamanlarda çok şiddetli ağrılara maruz bırakan bir hastalık olmasa da ilerleyen dönemlerde ciddi anlamda rahatsızlık vermeye başlar. Boyun fıtığında en sık görülen ağrılar, boyundan başlayarak kola doğru yayılan ağrılardır.
 
Hasta bu tip şikâyetleri ile doktora gittiğinde gerekli tetkikler yapılır ancak boyun ağrısının tam olarak fıtık olup olmadığının anlaşılabilmesi için Servikal MR/emar çektirilmesi gerekir. Hastalığın ilk dönemlerinde hastalarda nörolojik araz izlenmez.
 
Erken dönemde tedavi altına alınmaması, ilerleyen dönemlerde; hissizlik, ince hareketlerde kayıp, reflekslerde azalma gibi bulgulara rastlanılabilmektedir. Teknolojinin tıp ile harmanlanması sayesinde hastalıklara tanı koyma ve uygun tedavinin konulabilmesi eskisine göre çok daha rahat hale gelmiştir.
 
Bunları değerlendirerek doktora gitmek ve uygun tedavi yöntemi ile boyun fıtığı hastalığından kurtulmak mümkündür. Servikal MR çekimi sayesinde hastalığın derecesi ve buna göre en uygun çözümler kolaylıkla bulunabildiği için daha önceleri bu tip hastalıklarda kullanılan tomografi çok nadiren kullanılmaktadır.
 
Tomografi X ışınları ile görüntüleme sunduğu için radyasyon etkisi yaratmaktadır bu da bir yandan hastalıklara çözüm aranırken öte yandan başka hastalıkların meydana çıkmasına neden olmaktaydı. Geliştirilen manyetik rezonans (MR) sistemleri, eski klasik yöntemlerden çok daha farklıdır. Son yıllarda daha sık kullanılmaya başlanan açık emar sayesinde hastalıkları teşhis ederken hastaların zorlanmaları gibi durumlar da söz konusu olmamaktadır.

Boyun fıtığı nedir, sebepleri nelerdir, çözümü nedir?

Sabit pozisyonda oturanlarda, sık bilgisayar kullananlarda ve spora gerekli önemi vermeyenlerde daha sıkılıkla görülen boyun fıtığı, yaşam kalitesinin düşmesine en çok neden olan hastalıklardan biridir. Boyun fıtığının çıkmasının en büyük nedenleri saydıklarımız olmakla birlikte kalıtsal bir durumun olması halinde de daha fazla görülebilmektedir. Boyun fıtığı, eskiden beri çok riskli olan hastalıklar arasında değerlendirilir.
 
Özellikle erkeklerde kadınlara oranlan daha fazla görülen fıtık, sinir ve beyin cerrahisinin geliştirilerek tıp dünyasında yer edinmesi sayesinde daha erken dönemde tedavi edilebilen bir hastalıktır. Servikal MR ile saptanabilen boyun fıtığı erken dönemde tedavi edilmediğinde ilerleyen aşamalarda kişinin yürümesine bile mâni olabilen bir hastalık haline dönüşebilmektedir. Uzmanlar, boyun fıtığı belirtisi bulunan kişilerin zaman kaybetmeden uzman hekime görünerek gerekli tedavinin uygulanması konusunda acele hareket etmelerini belirtmektedir.

Servikal Vertebra neresi?

Servikal Vertebra dediğimiz bölge hastanın ense bölgesidir. Ense bölgesi omurga ile birlikte, dikey yönde ağırlık yapan vücut ağırlığı ve dış kuvvetlere karşı koyan bir sistemdir. Aynı zamanda hareket fonksiyonunun düzenli bir hale gelmesinde de omurga etkilidir.
 
Omurga hem sabit hem de hareket halinde iken çalışmalıdır. Ancak zaman içinde yukarıda belirttiğimiz nedenlerden dolayı omurgada yıpranma meydana gelir ve fıtık oluşumu başlar. Erken dönemde tedavi edilmediğinde ayakta durma kuvvetini de omurgadan alan bacakların tutmaması, titremesi ve hareket kabiliyetinin oluşması gibi durumlar görülmeye başlar.

Boyun fıtığı belirtileri nelerdir?

Erkeklerde daha sık 30-40’lı yaşlardan itibaren görülmeye başlayan boyun fıtığı, omurilik ve sinir köklerini etkiler. Fıtığın görülmesi normal bir durum olarak karşılanır ancak önemli olan hastalığın hangi evrede olduğunu anlamaktır. Eğer ilerlemiş bir fıtık ise uygulanacak tedavi yöntemleri de farklılaşabilir. Servikal MR çekimi ile net tanının konulabildiği boyun fıtığı belirtileri şunlardır;
 
  • Tek kola doğru yayılan ağrılar,
  • Parmak uçlarına kadar ulaşan ağrılar ve uyuşma,
  • Yayıldığı kolda kuvvet kaybı,
  • Cisimleri elde tutmada güçlük,
  • Yürümede güçlük ve dengesizlik.
Boyun fıtığı hakkında bilgi veren uzmanlar, fıtığı “akut dönem” ve “kronik dönem” olarak iki bölüme ayırmaktadır. Akut dönemde; nukleus pulpozus’un fıtıklaşması veya serbest olarak dışarıya çıkması durumu görülür.
 
Kronik dönemde ise kemikte gagalaşma durumu yani osteofit veya genel olarak omurga sistemini oluşturan yapıların yaygın dejenerasyonu ile servikal spondilozis adı verilen bir tablo söz konusudur. Uzmanlar, belli dönemlerde başlayan ve zamanla artan ağrılar durumunda zaman kaybetmeden uzman doktora görünmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunmaktadır.

Boyun fıtığı nedenleri nelerdir?

Gündelik yaşamı oldukça olumsuz yönde etkileyen boyun fıtığı, birçok nedene bağlı olarak görülebilen bir hastalıktır. Boyun sistemi, bel sistemine göre daha hassastır ve bu da fıtığın oluşmasına daha rahat zemin hazırlamaktadır.
 
Sabit pozisyonda uzun süre kalma, uzun süre bilgisayar ekranına bakma, spor yaparken ağır egzersizler yapma gibi durumlar başta olmak üzere kalıtsal nedenler de boyun fıtığına neden olan bazı durumlardır. Erken dönemde tedavisi mümkün olan ve Vertebra Servikal MR/emarı ile hastalığın dereceği daha iyi saptanabilen boyun fıtığı için erken dönemde tedavi olmak son derece önemli bir yere sahiptir.

Servikal MR fiyatları

Türkiye’nin birçok yerinde yaygın olarak hizmet veren rezonans görüntüleme (MR) merkezleri ve özel hastaneler sayesinde çoğu hastalıklara tanı koymak ve uygun tedavi yöntemini belirlemek daha kolaydır. Özellikle de tıp teknolojisinde atılan somut adımlar sayesinde boyun fıtığı gibi ciddi rahatsızlıkların önüne de geçilebilmektedir.
 
İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirler başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde hizmet veren Biyorad Servikal MR fiyatları konusunda hastalarına en uygun fiyatları sunmakla birlikte en yakın tarihte randevu ayarlama alanlarında da yardımcı olmaktadır.
 
Servikal MR fiyatları, hastalığın boyutuna ve doktorun istediği mr tipine göre değişse de Biyorad olarak hastaların daha ekonomik fiyatlarla tedavi olmalarına yardımcı olmaktayız.
 
Çağrı merkezi numaramızdan veya internet sitemizin iletişim kanalları üzerinden bize ulaşarak servikal emar fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilir, size en yakın görüntüleme merkezinden randevu oluşturarak hastalığınızın boyutu ile ilgili daha net bilgilerin alınmasını ve doktorunuzun uygun tedavi yöntemini belirlemesini sağlayabilirsiniz.

Fıtık nedir?

Fıtık, yaşam tarzından veya kalıtsal nedenlerden dolayı oluşan bir sağlık problemidir. Bel, boyun, kasık, göbek fıtığı en çok rastlanılan hastalıklar olmakla birlikte az sıklıkta görülen karın duvarı arkası fıtığı da görülebilen hastalıklardan biridir.
 
Mide hastalıklarından biri olarak da görülen mide fıtığının en büyük tetikçisinin reflü olduğunu belirten uzmanlar, kişilerin bu durumlarda son derece dikkatli davranmaları gerektiği konusunda uyarıda bulunuyorlar.
 
Boyun fıtığı (servikal) daha çok erkeklerde görülen, kalıtsal nedenlere bağlı olarak gelişmekle birlikte uzun süre masa başı iş yapma, bilgisayara uzun süre bakmak ve egzersizleri yanlış şekilde yapmak boyun fıtığına neden olmaktadır.
 
Servikal MR çekimi yapılarak net tanının konulabildiği boyun fıtığı, erken dönemde tedavi olunması durumunda hastalık derecesi ilerlemeden önüne geçilebilen bir durumdur.

Servikal MR nedir nasıl çekilir?

Servikal vertebra mr kaç dakika sürer diye soracak olursanız bu çekim ortalama 10-15 dakika kadar süren bir çekimdir. Ancak çekiminiz kontrastlı servikal mr çekimi ise bu süre 25 ila 35 dakika arasında gerçekleşmektedir. Servikal MR için öncesinden yapılması gereken önemli bir hazırlık yoktur.
 
Çekim esnasında hastanın üzerinde metal eşya, kredi kartı veya sim kartı gibi iletkenlik özelliği olan eşyaların bulunmaması gerekir. Hasta, kızaklı sedye üzerine uzandırılarak boyun bölgesinin çekim boyunca sabit kalması istenir. Manyetik rezonans (MR) çekimi esnasında hastanın en çok dikkat etmesi gereken husus; çivi, platin, kalp pili gibi protezler varsa doktora bildirmesidir.
 
Servikal MR çekimi esnasında cihazın tarama sesleri şiddetli bir şekilde duyulabilir. Bu sesler, frekansların yaydığı sesler olup korkuya kapılmaya gerek yoktur.
 
Açık MR teknolojisinin gelişmesiyle birlikte görüntüleme sistemlerinde devrim niteliğinde yeniliklerin geliştiğini söylemek gerekir. Yukarıda bahsettiğimiz çekim, kapalı MR sistemleri içindir.
 
Daha rahat ve konforlu çekim yaptırmak isteyenler açık emar sisteminden yararlanabilirler. Uzun süre sabit pozisyonda kalma ihtiyacı duymayan yeni nesil emar sistemi sayesinde çoğu hastalar, daha iyi sonuçlar elde edebilmektedir.
 
Servikal mr raporu genellikle çekimden 1 gün sonra hastalara teslim edilir. Servikal mr yorumlamasını sadece radyoloji doktorları yapmaktadır, radyoloji doktorunun dışında yapılan yorumlara itibar etmemeniz gerekmektedir.

Servikal MR zararlı mı?

MR cihazları, görüntüleme işlemi yapılırken herhangi bir X ışını kullanma gereği duymazlar. Tomografi ise görüntülemeyi X ışınları ile yaptığı için radyasyon yayar ve bu radyasyonun yan etkileri de son derece yüksek olur.
 
Servikal MR ise X ışınları kullanılmadan yapılan bir çekim olduğu için herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Tıp dünyasında daha çok bunun kullanılmasındaki neden de budur.

Servikal MR Randevu

Biyorad, İstanbul genelinde birçok hastane ve görüntüleme merkezi ile anlaşmalı bir kurumdur. Doktorunuzun sizden servikal MR istemesine binaen size en yakın görüntüleme merkezinden veya hastaneden randevu almak için iletişim numaramızdan bize ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günlerin yeniden sizinle olması ve hastalığınızın erken dönemde tedavi edilmesi için zaman kaybetmeden MR çektirin… sağlıklı günlere…
 
Açık Emar
Açık Emar Fiyatları
3 Tesla Emar
Alt Batın ve Üst Batın Emar (Tüm Batın MR)
Beyin Emar (Kranial MR)
Emar Anjiyo
Hipofiz MR
Kardiyak Emar
Lomber MR
Meme Emar (Göğüs Emar)
Multiparametrik Prostat MR
Servikal MR
Tüm Vücut Emar Check-Up
Sıkça Sorulan Sorular
 
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.