TÜM VÜCUT EMAR CHECK-UP
Tüm Vücut Emar Check-Up
"Bir Check-Up yaptırayım vücudumun hangi bölgesinde nasıl bir rahatsızlık varsa çıksın" diye düşünüyorsanız, biz bu düşüncenize yönelik, Check-Up'ın amacına uygun olarak içi dolu dolu olan sadece tek bir Check-Up sunuyoruz. Bu Check-Up paketi vücudunuzda ki en küçük ayrıntıyı bile derinlemesine inceliyip ( Kalp, Akciğer ve Damar Hastalıkları hariç ) tüm organlarınız ve Kas,iskelet ve Sinir sisteminizle ilgili kapsamlı ve detaylı raporu veriyor.
 
MR, birçok kişinin bildiği klasik ileri bir radyolojik tarama yöntemidir. Hastalık şüphesi durumunda vücudun belli bir bölümünün taranarak incelenmesi sonucunda tanı koymayı kolaylaştırır. Ancak MR cihazlarının hızı ve çekimlerin saatlerce uzaması pek çok insanın MR çekimlerine soğuk bakmasına yol açıyor.
 
Tüm vücudu tarayan bu MR yöntemi, klasik MR’dan oldukça farklı. Öncelikle tüm vücudu 45 dakikada görüntüleyebiliyor. Eskiden yalnızca bir organın taranması için gereken bu sürede tüm vücudun taranıyor olması, bu yeni te knolojinin aynı zamanda bir check-up yöntemine dönüşmesini de sağladı.
 
Tüm Vücut Emar Nasıl Çekiliyor?
Tüm Vücut Emar, rutin bir MR çekiminde olduğu gibi hasta üstünü değiştiriyor, uygun kıyafetler giyiyor, üzerine de alıcı antenlerin olduğu (koil) örtülüyor. MR cihazının hareketli bir masası var. Masada yatan hastadan paralel görüntüleme ve birleştirici yazılım programları ile optimum çözünürlük ve kalitede görüntü alınıyor. Kişinin MR masasında hareketsiz olarak 45 dakika yatması gerekiyor. Özellikle karın ve göğüs bölgelerinin bazı serilerinde çekimi sırasında, hastadan nefesini 20 saniyeyi geçmeyecek sürelerde tutması isteniyor.
 
Tüm Vücut Emar Hangi Organları Tarıyor?
Tüm vücut MR çekimlerine önce beyinden başlanıyor. Ardından boyun ve akciğer çekimi yapılıyor. İşleme karaciğer, pankreas, böbrek, böbrek üstü bezi ve karın içi diğer organların incelemesi ile devam ediliyor. Erkeklerde prostat, kadınlarda rahim ile yumurtalıklar taranıyor.
 
Ayrıca kemikler ve kaslar da aynı seansta MR ile rahatlıkla görüntülenebiliyor.
 
Genel serileri aldıktan sonra belirli bölgede hastalık veya kuşkulu durum varsa bölgenin ayrıntılı olarak ayrıca incelenmesi gerekiyor.
 
Ancak meme, prostat ve gastrointestinal sistemin tümör taramasında erken dönem bulguları gözden kaçırmamak için mutlaka bilinen diğer klasik tarama yöntemleri ile birlikte kullanılması gerekiyor.
 
Damar Hastalıkları Belirlenebiliyor mu?
Kanser taraması için tasarlanmış bir yöntem olan Tüm Vücut MR’ın standart çekimleri vasküler (damar) tarama programları içermiyor. İsteyen hastalarda beyin damarlarında anevrizma adı verilen ve kanama riski olan baloncuk varlığını araştırmak için 5 dakikalık ek programla Kranial MR Anjiografi incelemesi yapılabiliyor. Kalp damarlarında hastalık riski ve endişesi olanlara ise Koroner BT Anjiografi ile Check-up yaptırması öneriliyor.
 
Sıkça Sorulan Sorular
 
Açık Emar
Açık Emar Fiyatları
Alt Batın ve Üst Batın Emar (Tüm Batın MR)
Beyin Emar (Kranial MR)
Emar Anjiyo
Hipofiz MR
Kardiyak Emar
Lomber MR
Meme Emar (Göğüs Emar)
Multiparametrik Prostat MR
Servikal MR
Tüm Vücut Emar Check-Up
Sıkça Sorulan Sorular
 
 
HİZMET MERKEZLERİ
 
 

Bu hizmetin verildiği merkezler aşağıdaki gibidir.
 
İSTANBUL / ŞİŞLİ
 
İLGİLİ MAKALELER
 
 
Tüm Vücut Emar Check-UP Nedir?
 
 
SPESİFİK KLİNİKLER
 
 
Acil Görüntüleme Kliniği
Girişimsel Radyoloji Kliniği
Kadın Sağlığı Görüntüleme Kliniği
Kanser Görüntüleme Kliniği
Pediadrik Görüntüleme Kliniği
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.