Renal arterlerin tanısal duyarlılık ve özgürlüğünü değerlendirmek amacıyla yapılan işlem sonucuna göre raporlar hazırlanır ve buna göre hastaya uygun tedavi yöntemi uygulanır.
Gelişmiş tıp teknolojisinin yaygın şekilde kullanılmaya başlamasıyla birlikte hastalıkların tedavisinin eskisine göre çok daha rahat hale geldiği bir gerçektir.
Renal arterlerde oluşan problemler birçok hastalığın habercisi olarak değerlendirilmektedir ve erken dönemde müdahale edilmemesi durumunda kişinin ölümüne yol açabilecek kadar ciddi sorunların yaşanmasına neden olmaktadır.
Kardiyovasküler hastalık, böbrek yetmezliği ve serebrovasküler gelişiminde belirgin risk faktörü olarak değerlendirilen hipertansiyon, popülasyonda sık görülen patolojidir. Ancak buna karşın buna neden olan etkenlerin saptanması kolay değildir. Sekonder hipertansiyon ise daha farklı olup etkenin ne olduğu bellidir.
Tedavi edilerek hastalığın ortadan kaldırılması mümkündür Renal arter stenozu (RAS) tanısında DSA altın yöntem olarak kullanılmaktadır. Fakat invaziv oluşumuna sebep verdiği için günümüz modern tıp teknolojisinde daha çok renal MR anjiyo yöntemi ile tedaviler daha fazla tercih edilmektedir. konvansiyonel MRA yöntemine karşın daha belirgin üstünlüklerinin olduğu tespit edilen renal MR anjiyografi, arteryel girişim ve iyonizan radyasyonun bilinen risklerini içermeyen bir non invaziv görüntüleme yöntemi olarak tıp dünyasında daha fazla tercih edilmektedir.
Renal MR anjiyo neden istenir?
Renal arter anatomi ve patolojilerinin değerlendirilmesinde kullanılan bu MR tekniği, cihazların gelişmesiyle birlikte daha fazla tercih edilen bir yöntem olmuştur. Daha önceki dönemlerde, renal arterlerde inceleme yapmak için kullanılan Bilgisayarlı Tomografi (BT) daha keskin sonuçlar vermesine rağmen yaydığı radyasyon yüzünden tercih edilmemektedir.
Ancak bazı durumlarda ve hastanın durumuna bağlı olarak bu yöntem de tercih edilmektedir. Renal MR anjiyo; böbrek damar darlığı veya tıkanıklığının değerlendirilmesinde istenir.
Damar sertliği veya damar tıkanıklığı herkeste görülebilen bir rahatsızlıktır. Daha çok 25 yaş üzerindeki kişilerde görülen bu hastalık, yaşam kalitesini ciddi anlamda düşürür. İleri yaş, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kolesterol, yüksekliği ve sigara içminin önemli risk faktörü olarak değerlendirildiği böbrek damar tıkanıklığının tam olarak nedenini öğrenmek ve buna göre uygun tedavi yönteminin planlanmasını sağlamak için renal MR anjiyo yapılır.
Renal MR anjiyo öncesi hazırlık
Manyetik rezonans görüntüleme (MR) çekiminden önce yapılması gereken özel hazırlıklar, doktor tarafından öncesinden hastaya bildirilmektedir. Genel olarak ön hazırlıkta 4-6 saat öncesinden açlık istenir.
Bunun haricinde hastanın kullandığı sabit ilaçlar varsa doktora bildirmesi gerekir. Ayrıca çekim esnasında görüntünün kaliteli olabilmesi için hastanın üzerinde herhangi bir metal eşyaya yer vermemesi de önemli bir detaydır. Hastanın kontrast maddeye karşı alerjisi varsa bunu bildirmesi, daha önce yaptırdığı tetkiklerin raporlarını doktora vermesi gerekmektedir.
Renal MR Anjiyo nerede çekilir?
Devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde yapılan renal anjiyo MR, hastanelerin yoğun olmasından dolayı daha çok özel hastanelerde çekilmektedir. Biyorad, olarak renal emar anjiyo çekimlerini Şişli de bulunan merkezimizde yapmaktayız.
Renal MR Anjiyo fiyatları
Modern tıp dünyasının gelişmesiyle birlikte kullanılan cihazların sayısında da artış yaşanmaya başladı. Bu anlamda değerlendirme yapıldığında MR çekim fiyatlarının düştüğünü söylemek mümkündür.
Aynı zamanda renal MR anjiyo fiyatları konusunda yardımcı olduğumuz kurumumuz ile hem daha ekonomik fiyatlarla MR çekimi gerçekleştirebilir, hem de randevu almak için uzun süre beklemeye gerek kalmadan kısa süre içinde MR sonuçlarını alabilirsiniz.