Sağlık sektöründe oluşan gelişmeler ve tıp teknolojinin gelişmesi ile paralel olarak tıp sektörü de geçmiş yıllarda bırakın tedavisinin teşhisinde kullanılmayı görüntü almak dahi zordu. Zor olan hastalıklar hakkında her geçen gün farklı bilgiler elde edebilmekte, haliyle farklı ve yerinde tedavi yöntemleri uygulanabilmektedir.
Hastalıkların teşhisinde teknolojinin gelişmesi ile birlikte farklı görüntüleme yöntemleri de ortaya çıkmıştır. Teşhis amacıyla kullanılan ve büyük ölçüde bölgeden kusursuz görüntü elde edilen bölgenin en çok ince ayrıntısına kadar inceleme sağlayan yöntemlerden birisi de emar çekim yöntemidir. Emar çeşitlerini kullanılan cihaza göre sınıflandırdığımız zaman açık emar ve kapalı emar olmak üzere ikiye ayırabiliriz.
Açık emar yönteminin öncelikle ilgili bölgenin çok detaylı görüntülenmesine olanak sağlamasına rağmen çok kısa sürelerde görüntülerin elde edilmesini ve genellikle hasta için bu sürecin zahmetsiz geçiyor olması nedeniyle uzmanlar tarafından sıkça tercih edilen bir yöntem olduğu bilinmektedir.
Açık emar yönteminin cihaz anlamında diğer yöntemlere göre farklılıklar bulunduğu için bu ismi almıştır. Kapalı emar cihazlarında tamamı kapalı bir ortamda 20 ile 30 dakika arasında hareketsiz kalması gerekiyorken açık emar cihazlarının da ise üç tarafı açıktır. Bu yüzden açık emar tercih edilen emar çeşitlerinden biridir.
Merkezlerimizde bulunan Açık Emar cihazları ile tüm çekimler 300 Kilo ya kadar olan hastalarımız için yapılmaktadır.