Açık emar uygulamaları 3 tarafı açık olmakla birlikte hastalar için oldukça konforlu sisteme bağlıdır. Bu sayede hastalar daha rahat bir şekilde çekim yaptırabilmektedirler.
Kısa bir süre içerisinde hastanın vücudu ile ilgili görüntülerin alınmasına olanak sağlayarak bilgisayar ortamına aktarıp rahatsızlıkla ilgili teşhisin koyulmasına yardımcı olan bir uygulamadır açık emar. Hem süre açısından hem de konfor açısından oldukça avantajlı olan bu sistem sayesinde görüntüler kısa sürede çıkmaktadır.
Açık emar cihazında 3 taraf açık olduğu için kapalı alan korkusu olan kişiler bu cihazda rahatsızlıklarının teşhisini görebilmektedir.
Bunun yanında, açık emar güncel sağlık teknolojisi ile üretildiği için kapalı emar cihazına göre daha sessiz ve gürültüsüz çalışan bir cihazdır. Bu durum, psikolojik olarak hastaların bile rahat bir şekilde tedavilerini gerçekleştirmelerini sağlayabilmektedir.
Açık Emar Cihazını Kimler Kullanabilir?
Açık emar cihazı hastalık hakkında uzman doktorların uygun gördüğü herkes için kullanılabilir.
Açık emar cihazının kullanımında herhangi bir yaş sınırı olmamak ile birlikte, hamile ya da farklı bir özel durum nedeniyle emar cihazına girilmesi doktor tarafından engellenme imkanı vardır.
Ancak bu durumların ister çocuk, ister genç ya da yaşlılar olsun rahatlıkla bu cihazı kullanabilmektedir. Bunların haricinde kapalı alan korkusu olan ya da fazla kiloları nedeniyle kapalı emar içerisinde rahat edemeyen hastalar için de açık emar cihazı önerilmektedir.
Tüm bu sebeplerden dolayı açık emar cihazının özel durumlar dışında herhangi bir yaş sınırlaması olmadığı bilinmelidir. Her yaşta olan hastalar için rahatlıkla kullanılmaktadır. Herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır. Gönül rahatlığı ile ihtiyaç duyulduğunda yaptırabilirsiniz.
Açık Emar Nasıl Çekilir?
Açık emar cihazında hastalarımızın kapalı emar uygulamasında olduğu gibi uzun bir süre cihaz ortamında kapalı halde kalarak işlem yapılmasına gerek yoktur.
Oldukça kısa süre içerisinde emar işlemi yapılmaktadır. Hastalar ayrıca yatmak istemiyor olması halinde oturur şekilde ya da yan tarafa doğru yatar pozisyonda da emar çekimi yaptırabilirler.
Açık emar cihazında da kapalı emar uygulamasında olduğu gibi fazla hareket edilmemelidir. Ancak emar çekim uygulaması esnasında isteğe bağlı olarak yanında refakatçi bulunabilir.
Hareket etmeme şartı ile hastanın konuşması emar çekimi için riskli bir durum olarak görülmemektedir. Kalp rahatsızlığı ve damar hastalığı, tansiyon ve şeker gibi rahatsızlık durumları söz konusu olan kişiler kapalı emar cihazında büyük sorunlar yaşadıkları için açık emar uygulaması önerilmektedir.
Ancak, acik emar cihazında çekimi yapan uzman doktorlar ile birlikte bu rahatsızlıkları yaşayan kişiler çekinmeden bu uygulamayı yaptırabilirler.