RAHİM FİLMİ
Rahim Filmi

Rahim Filmi Nasıl Çekilir?

Rahim filminin bilimsel ismi Histerosalpingografi ve genel olarak halk dilinde rahim filmi olarak bilinir. Kısaltımı HSG ‘dir, ilk olarak kadınlarda kısırlığın araştırmasında kullanılan tanısal bir görüntüleme tekniğidir.
 
Yüzyıllardır kadınlar için kullanılan bu görüntüleme tekniği ilk olarak 1927 yılında yapılmış ve daha sonra günümüze kadar gelmiştir. Kısırlık değerlendirilmesinde istenilen testlerden birisidir. Kadınların rahim ve tüplerinde doğum öncesi anormalliklere, poliplere, adenomiyoz rahatsızlığı dâhil olmak üzere birçok rahim problemleri bu test yardımıyla teşhis edilir.

Rahim Filmi Nedir?

Rahim filmi yani “Histerosalpingografi”, kadınların yaşadıkları rahim sorununa karşı geliştirilen bir yöntemdir. Adet görme, gebe kalma, doğum yapma gibi kadınların fıtratında olan durumlar için büyük önem taşıyan HSG, birçok rahim hastalığı ve problemine tanı koyma ve uygun tedavi biçimini belirlemede etkili bir radyolojik görüntüleme sistemidir.
 
Genital bölge, son derece karmaşık bir bölge olup buradan itibaren başlayan rahim tüpleri bazı sıkıntıların yaşanmasından dolayı hastalıklara neden olur. Tüplerin tıkanık olması gibi başlıca nedenler başta olmak üzere rahim ile ilgili yaşanan diğer tüm sıkıntıları belirlemede ve tanı koymada etkili bir yöntem olarak tıp dünyasında son yıllarda kendinden söz ettiren rahim filmi (HSG), 80 yılı aşkın bir süreden beridir tıp dünyasında yerini almaktadır.
 
Ancak geçmiş dönemde teknoloji ve tıp dünyasının günümüzdeki gibi gelişmemiş olması rahim filmi çektirirken ağrı ve kanamaların meydana gelmesine neden olmakta idi. Bu da günümüz kadınlarının yeni sistem hakkında bilgi sahibi olmadıkları için rahim filminin ağrılı ve kanamalı geçtiği düşüncesini uyandırmaktadır.
 
Rahim filmi kadınların rahim ağzına veyahut rahme bir müdahale uygulanması sonrasında follop tüplerine (rahimin her iki yanından çıkıp yumurtalık bölgesine giden yol) bakmak için kullanılan özel bir röntgen çeşitidir. Özellikle adet kanamalarının kesilmesi ya da azalması, follop tüplerinde bir tıkanma, asherman sendromu gibi tanıların konulmasında, bebek düşüklerinde ve rahim ağzında bir sorun olup olmadığının belirlemesinde hayati bir role sahiptir.
 
Rahim hastalıklarında, HSH tarafından alınabilen tüplerde anormal bir durum yaşanması durumunda tüp tıkanıklığı, hidrosalpink (tüplerin içinin sıvı dolarak şişmesi)ve tüp arasında adezyonlar saptanır. Bu durum rahmin normal hareketliliğini ve gamet geçişini (farklı mayoz sürecinden geçtiğini) engelleyen nitelikte yapılar olduğu anlamına gelir.

Rahim Filmi Nasıl Çekilir?

HSG, follop tüplerin için kullanılan özel bir röntgen muayenesidir. Bu işlem ortalama 45 dakika sürer. İşlem sırasında rahim ağzından rahime ince yapıda bir kateter (vücut boşluğuna, damarına veya kanalına sokulabilen bir tüp) yerleştirilir. Daha sonra anüle sokulan katetere basınç uygulanarak kontrast madde boyası adı verilen bir ilaç enjekte edilir. Bu sıvı röntgen filminin çekildiği yerlerde rahim ve follop tüplerinin görülmesini sağlar. Boya ilerlediğinde, rahmin veya yumurtalıkların nasıl hareket ettiğini görerek kanalların açık olup olmadığını öğreniriz. Böylece rahmin içyapısını, follop tüplerini ve diğer yapıları değerlendirmemizi sağlar.
 
Eğer yumurtalıklarda tıkanma durumu söz konusu değilse, enjekte edilen boya, follop tüplerinden serbestçe akar. Boya bu aşamada herhangi bir noktada sabit kalırsa ya da durdurulursa bu tüp tıkanıklığı olduğu anlamına gelir. Bu gibi durumlarda uzman doktorlar laparoskopi (kapalı ameliyat) veya başka bir cerrahi müdahale yapılması gerekir.
 
Rahim filmi çektirenler, öncesinde nasıl çekildiği hakkında bilgi sahibi olmadıkları için bu durum onlar için korkulu rüya haline gelir. Ancak çekimden sonra abartıldığı gibi bir durumun söz konusu olmadığını anlarlar. HSG çekimi için hastaya ameliyat önlüğü giydirilerek jinekoloji masasına yatırılır. Hastanın vajina girişinden özel bir ilaç verilir ve daha sonra “C kollu cihaz” yardımı çekim gerçekleştirilir.
 
Çekim esnasında anestezi uygulamasına gerek olmadığı gibi hasta herhangi bir ağrı veya zorlanma yaşamadığı için refakatçiye ihtiyaç duymamaktadır.
 
Ortalama 3 ile 5 dakika arasında süren rahim filmi çekimi, hastalarda ağrı ve kanamaya neden olmamaktadır. Konforlu bir ortamda herhangi bir ağrı duyulmadan çekilen HSG ile net sonuçlar elde edilebilmektedir.

Rahim filmi (HSG) neden çekilir?

Rahim ve rahim tüplerinde birden fazla problem görülebilmektedir. Rahim filminin çektirilmesinin ama amacı, kısırlığa neden olan sorunu çözmek ve uygun tedavi şeklini belirlemektir. Ancak bununla birlikte rahimde oluşan diğer tüm problemlerin ana kaynağını teşhis etme ve tanı koymada da rahim filmi çektirilmektedir.
 
Yapılan araştırmalara göre HSG çektiren kadınların çekimden itibaren 6 ay içinde hamile kalma şanslarının arttığı saptanan bir konudur. Yani korkuya neden olan ve kadınların geri durmak için türlü mazeretler öne sürdükleri Histerosalpingografi aslında uzun süredir hayalini kurdukları bebek özlemi için atılacak en iyi adımdır.

Rahim Filmi Testi Ne Zaman Çekilir?

HSG testi yaptırılmadan öncesinde uzman bir kadın doğum doktoru detaylı bir jinekolojik değerlendirme yapar. Bu değerlendirmede eğer enfesksiyon gibi bulgulara rastlanılırsa, enfeksiyon tedavi edilinceye kadar rahim filmi testi ertelenir.
 
Eğer rahim filmi testi çektirmeniz gerekiyorsa ilk olarak bilinmesi gereken birkaç şey vardır. HSG testi yapmanız için adet kanamasının bitmiş olması gerekir ve bittikten 4-5 gün sonrasında bu işlem uygulanır. Çünkü adet kanaması follop tüplere ve buradan karın boşluğu içine dolması gibi bir durumla karşı karşıya kalmamak adına bu önlem alınır. Diğer yandan hamile olabilme ihitmaline karşı bebeklerine zarar vermemektir. Bu durum çok nadiren karşılaşsak da hamile kalamadığı için değerlendirilebilen bir kadında, düşük bir olasılıkta olsa o ay hamile kalma durumu olabilir.

Rahim Filmi Ağrılı Bir İşlem midir?

Genel olarak kadınlar arasında rahim filminin çok ağrılı bir işlem olduğuna dair söylemler dolaşır. Ancak böyle bir durum söz konusu değildir. Sadece HSG testi birçok kadının midesinde batma ve kramp hissedebilir. Dayanılmayacak boyutta bir ağrı yoktur tam aksine çok az ağrı veren bir işlemdir.
 
Bu işlemi yaptırıldığında normal şartlarda anestezi uygulanmadığını bilmenizde fayda var. Bazı durumlarda özellikle acı eşiği düşük hassas kadınlarda anestezili işlem yapılabilir.
 
Rahim filmi aşağıdaki durumlarda çekilmektedir;
 
  • Adet düzensizliğinin nedeninin araştırılması ve çözüm yöntemlerini bulma,
  • Kısırlık nedenlerinin araştırılması ve uygun tedavi şeklinin belirlenmesi,
  • Tüp bebek tedavisinden önce,
  • Aşılama tedavisinden önce,
  • Histeroskopi ameliyatı sonrası kontrol,
  • Laparoskopi ameliyatı sonrasında kontrol,
  • Kürtaj olan kadınlarda kürtaj sonrası kontrol,
  • Doğumsal rahim anormalilerinin tanısı için rahim filmi çektirilmektedir.
  • Bazı kadınlar rahminde doğumsal anormallikler çıkabiliyor.
  • Rahim içerisinde oluşan polipler,
  • Rahim içerisine çıkıntı yapan myomlar,
  • Rahim içinde oluşan yapışıklıklar rahim filmi çekilmek için sebeptir,
  • Rahim duvarı problemi,
  • Yumurtalıklardaki tüplerin kapalı olması,
  • Tüplerde sıvı birikmesi.

Rahim Filmi Çekilen Yerler?

İstanbul Anadolu yakasında rahim filmi çeken hastaneler arasında birçok özel hastane ve devlet hastanesi bulunmaktadır. Her bir sağlık kuruluşunun kullanmış olduğu çekim yöntemleri, teknolojileri farklılık göstermekte olsa bile Rahim filmi çekilen yerler, genellikle devlet hastanelerinin ve özel hastanelerin radyoloji bölümlerinde doktor ve hemşireler tarafından yapılmaktadır.
 
İstanbul Avrupa yakası rahim filmi çeken hastaneler arasında bulunan bazı özel görüntüleme merkezleri bu işlem için özel bir HSG çekim odası, hasta için özel soyunma odası ve çekim odasına yakın WC ve Rahim filmi çekimi esnasında anestezi kullanılacak hastalar için yine çekim odasının yanında bir hasta dinlenme ve takip odası bulunmaktadır.

Rahim Filmi Çekiminde Hangi İlaç kullanılır?

Radyolojik görüntülemeden net sonuçların alınabilmesi için hastaya çekim yapılmadan önce “iyodik ilaç” verilmektedir. Bu ilaç, görüntülemenin daha net şekilde sonuç vermesi için kullanılmaktadır. Bazı hastalarda alerjik reaksiyona neden olan iyodik ilacın bu tip durumlara yer vermemesi için hasta öyküsü alınmaktadır.
 
Günümüz rahim filmi çekilirken kullanılan ilaçlar su bazlı, iyot içeren konstrast maddelerdir. Bu nedenle yağda eriyen konstrast maddeler su bazlı iyot kullanılması sayesinde işlem 10 dakika gibi kısa bir sürede yapılır. Daha öncesinde yani böyle bir uygulama olmadığı zamanlarda 12-24 saat sonrasında rahim filmi çekilebiliyordu. Şimdiyse bu sorun tamamen ortadan kalkarak çok kısa bir sürede su bazlı iyotlar kullanılarak işlem en kısa sürede yapılabilir hale geldi.

Rahim filmi çekiminde kullanılan ilaç kanser yapar mı?

Haberler, sosyal medya siteleri veya çeşitli bazı kaynaklarda yer alan asılsız bilgiler, kadınların rahim filmi çektirmekten uzak durmalarını etkilemektedir. Basında yer alan asılsız haberlerin başında da rahim filmi çekmeden önce vajinadan verilen iyodik ilacın kanser yaptığı iddiasıdır. Uzmanların vermiş oldukları bilgiler ise bunu yalanlar niteliktedir. Uzmanlar, konuyla ilgili yaptıkları değerlendirmede, verilen ilacın herhangi bir şekilde kanser veya başka hastalıklara neden olmadığının altını çiziyor. Ancak ilacın doğru şekilde ve steril koşullarda verilmesinin önemli olduğunu söyleyen uzmanlar, rahim filmi çektirmek için doğru bir yerden destek almanın önemli olduğunu bildirmektedir.

Rahim Filmi Öncesinde Hastanın Yapması Gerekenler Nelerdir?

Histerosalpingografi (HSG) için başvuru yapan hastalar, doktorlar tarafından bilgilendirilmektedir. Ancak kısaca rahim filmi çekiminden önce yapılması gerekenlerden bahsedecek olursak; ciddi anlamda bir hazırlık gerektirmediğini söyleyebiliriz. Bununla birlikte hasta çekime geleceği sabah duş alıp rahat kıyafetler giyebilir. Bu durum, rahim filmi çekim işleminin daha rahat sonuçlanmasına yardımcı olmaktadır. Ancak bazı hastalarda anestezi gerektiği için bu hastaların HSG çektirmeden birkaç saat önce aç kalmaları gerekmektedir. Bu konuda detaylı bilgileri, uzman doktorlar hastalarına aktarırlar.

Rahim Filminden Sonra Yaşam

Rahim filmi çektirmekten korkan kadınların en büyük korku nedeni de HSG çekiminden sonra bazı rahatsızlıklarla karşı karşıya kalabilme endişeleridir. Uzmanlar bu konuda da rahat olunması gerektiğini belirtiyor. Histerosalpingografi çekiminden sonra günlük yaşama devam edilebilir, araç kullanılabilir, duş alınabilir, cinsel ilişkiye girilebilir. Yani herhangi bir engelleyici durumun söz konusu olmadığını söylemek gerekir.

Rahim Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  • Rahim filmi, son model cihazlarla ve geliştirilen yeni teknikler sayesinde kısa bir süre içerisinde ağrısız yapılan bir işlem haline gelmiştir. Bir kadının kısır olup olmaması ve yahut kısırsa nedenlerini araştırmakta HSG cihazı oldukça önemli bir role sahiptir.
  • Rahip filmi çekilmeden önce hijyen açısından duşa girilmesi gerekir.
  • Daha öncesinden elinizde eski bir film veya rapor varsa, rahim filmi çekecek olan doktora verilmesi gerekir. Bu raporları göstermek teşhis konulmasındaki işlemi hızlandırır.
  • Tetkiklerin normal çıkması sonucunda, filmi çekildikten 4 ay boyunca gebe kalma olasılığı önceki döneme göre gözle görülür şekilde artış göstermektedir.
  • Rahim filmi sayesinde kadınlara takılan tüplerde bir sorun oluşan kişilerin enfeksiyon riski oluşmaması adına antibiyotik kullanılması öneriliyor.
  • Yeni tekniklerle geliştirilen rahim filmleri, son model cihazlar sayesinde kadınla ağrısız bir hizmet sunuyor.
  • Hsg sonrasında, günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz. İşlem sonrasında 1-2 gün sürebilen lekelenme olağandır.

Rahim Filmi Çekilmesinde Bir Zararı Var mıdır?

Nadiren’ de olsa rahim filmi çekildikten kadınlarda daha sonra alerjik reaksiyon gelişebilir. Bu nedenle ilaç almadan önce alerjik reaksiyon göstermesinde son derece düşük olan ilaçlar tercih edilmelidir. Alerjik reaksiyon rahim filmi çeken kadınlarımızda çok sık karşılaştığımız sorundur ve her 100 hastadan birinde görülür. Enfeksiyon oluşmasına karşı önlem almak adına rahim filmi cihazına girmeden önce veya sonrasında antibiyotik kullanılması enfeksiyon riskini azaltır.

Rahim Filminden Sonra Cinsel İlişki

HSG çektiren kadınların aklına takılan konulardan bir tanesi de, çekim den sonra cinsel ilişkiye na kadar süre sonra girebilecekleri konusu olmaktadır. Rahim Filmi çekimin den sonra hastalarımıza herhangi bir enfeksiyon riski ne karşı üç gün boyunca kullanacakları antibiyotik tavsiye ediyoruz. Bu tavsiye yi göz önünde bulundurduğumuz da, hsg çekiminden sonra ilişkiye girmek için 3 gün beklemekte fayda vardır ( bu bizim tavsiyemiz ) ama isterseniz çekim den hemen sonra bile cinsel ilişki kurmanız da bilinen bir kısıtlama yoktur.

Rahim Testinden Hemen Sonra Hamile Kalınabilir mi?

Genellikle HSG testi, bir kadının rahminde oluşabilecek sorunları saptamak için kullanılan bir cihazdır. Folip tüplerinde meydana gelen herhangi bir yapışıklık veya tıkanma varsa sonrasında alınan görüntülerde bu durum ortaya çıkar. Bu, kısırlığın nedenini saptayarak nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında yol göstererek tedavi etmeyi kolaylaştırır.
 
Rahim testi yaptırmanın amacı ortada bir hastalığın bulmak dışında, kısır olan kadınlarda doğal yollardan hamile kalma şansını arttırdığı gözlemlenmiştir. HSG testi yaptırıldıktan sonra hamile kalma oranının bu testi daha önce hiç yaptırmamış kadınlara nazaran ortalama 2 ila 3 kat daha yüksektir. Ayrıca bu testin yapılma amacı kısırlığı tedavi etmek değildir yalnızca kısırlığın nedenlerini anlamak için çekilir.
 
HSG testi çekildikten hemen sonra hamile kalma ihtimali olabilir. Böyle bir durumla karşılaşma ihtimali ne kadar düşük olsa da böyle bir olasılık vardır. HSG testleri hiçbir şekilde kısırlık tedavisi için yapılmadığı gibi bununla birlikte, kısır kadınların bu testi yaptırdıktan sonra hamile kalma şansı daha yüksek olduğunu söylememizde fayda var.

Bilgilendirmeler

 Çekim öncesinde açlık gerekmemektedir.
 Çekim öncesi herhangi bir ilaç kullanmanıza gerek yoktur.
 Çekiminiz için bayan tercihiniz Anadolu ve Avrupa Yakası için mevcuttur.
 Rahim Filmi genel olarak anestezi gerektirmeyen bir çekimdir, anestezi ile ilgili merak ettiklerinizi bizi arayarak öğrenebilirsiniz.
 SSK ve Özel Sağlık Sigortası kullanılmamaktadır.
 Yanınızda refakatçiye gerek yoktur.
 Sonuçlarınız çekimden hemen sonra verilmektedir.
 Çekimden sonra günlük hayatınıza kaldığınız yerden rahatlıkla devam edebilirsiniz.

Rahim Filmi İle İlgili Sık Sorulan Sorular

Rahim filmi fiyatları Nelerdir?
 
Hastane ve çekim merkezlerinin sundukları özelliklere göre rahim filmi fiyatları değişiklik gösterebilmektedir. Bu alanda uzun zamanların deneyimine sahip olan Biyorad ile görüşerek en uygun rahim filmi fiyatı 2020 listesi hakkında detaylı bilgi alabilir, randevu talebinde bulunarak çekim için gerekli işlemlerin yapılmasını talep edebilirsiniz.
Rahim Filmi Kaç Yılda Bir Çekilir?
 
Rahim filmi çekilirken düşük, kürtaj, ameliyat, dış gebelik gibi follop tüplerini etkileyebilecek durumlar söz konusu olmadığı müddetçe rahim filmi en az 2 senede bir çekilebilir.
Rahim Filmi Anestezili mi Anestezi mi?
 
Normal şartlarda HSG filmi çekilirken anestezi kullanılmaz. Çünkü bu test acısız ve ağrısızı bir işlemdir. Ancak bazı kadınların acı eşiği düşük olduğundan doktorun onayı alındıktan sonra rahim filmi çekerken anestezi kullanılabilir.
Rahim Filmi Adetten Kaç Gün Sonra Çekilir?
 
Bir kadın adet dönemi başladıktan sonraki 1 ila 14 gün arasında rahim filmi çekilir. Bu dönemde hamile olmadığına dair bir test yapılması tedbir almak açısından oldukça dikkat edilmesi gereken bir konudur.
Rahim Filminden Sonra Kaç Gün Antibiyotik Kullanılır?
 
HSG filmi çekilmeden önce dikkat edilmesi gerek şey çekilecek kadının hiçbir şekilde cinsel ilişkiye girmemesi gerekir. Daha sonra rahim filmi çekilmesini isteyen uzman doktor bunun için üç tane ilaç yazar. İlk olarak antibiyotik, ikincisi ağrı kesici ve son olarak ise rahim çekiminde kullanılacak konstrast maddedir.
Anestezili Rahim Filmi Kaç Dakika Sürer?
 
Anestezili rahim filmi yaklaşık 5 dk gibi kısa sürede yapılabilen bir işlemdir. HSG filminden sonrası hasta hemen normal yaşantısına dönebilir. Ancak anestezili rahim filmi çekildiyse anestezinin etkisinin tam anlamıyla geçmesi için yaklaşık yarım saat dinlenmesi gerekebilir.
Rahim Flmi Nerede Çekilir?
 
Rahim filmi röntgen odasında çekilir. Sonrasında karın veya göğüs röntgenlerinin çekildiği odada hasta röntgen masasının üzerine sırt üstü bir şekilde uzanır ve bacaklarını hafif bir şekilde açarak doktorun gelmesini bekler.
Rahim filmi özel hastanede ne kadar?
 
Her hastane kendi bünyesinde farklı fiyatlar barındırır. Fiyatlar kurumlara göre ortalama 400 TL - 1200 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Rahim Filmi Devlette Çekiliyor mu?
 
Rahim filmleri özel hastanelerin dışında devlet hastanelerinde de ücretsiz çekilebilmektedir. Toplamda 10 – 15 dakika civarında süren, anestezi gerektirmeyen bir işlemdir. Sonuçlar işlemden 15 dakika sonra çıkar.
Rahim İçi Film Kimlere Çekilir?
 
Rahim filmi, kısırlık, düşük, kapalı kanal, kanser gibi rahimde oluşabilecek tüm sağlık sorunlarını saptamak için kullanılır. Rahim tüpleri kapalı olan bir kadının hamile kalma ihtimali azdır. Bu nedenle öncesinde olumsuzluk yaratan bir durumu önceden tespit etmek için rahim filmi çekilmesi önemlidir.
Rahim Filmi Ne İçin İstenir?
 
Rahim filmi, sperm ile yumurtanın buluşmasına neden olan tüplerin ve bebeğin anne karnındaki rahim boşluğunun durumunu incelemek için çekilen röntgen filmidir.
Rahim Tüpü Nedir?
 
Fallop tüpleri, uterusun üst köşelerinden yumurtalıklara kadar uzanır ve yaklaşık her biri yaklaşık her biri 10 cm uzunluğunda iki boru şeklinde bir görüntüye sahiptir. Bu iki boruya benzeyen şekle “Tuba uterina veya uterus tüpleri de” denir. İnsanlarda döllenme olayı burada gerçekleşir.

SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
Hatice Büyük Söylemez

Hatice Hanım bize web sitemizi görerek ulaşmış bir hastamız, İlk telefon konuşmamız da 8 yıl önce yaşamış olduğu üzücü HSG tecrübesini bize anlatarak merkezimizi tanımadığını ve bu çekimden çok çekindiğini belirtmişti, Hatice hanım ın HSG çekimi sonrası bizimle paylaştığı düşünceleri ve yorumunu sitemizde yayınlamamız için vermiş olduğu izin için kendisine teşekkür ediyoruz.
 
8 yıl önce HSG çektirdiğimde çok sıkıntı yaşamıştım, sizde çektirdiğim HSG çok rahat geçti ağrı yok, acı yok kanama yok çok memnun kaldım, bu durum bende size karşı bir güven oluşturdu, HSG filmi mi doktoruma götürdüğümde Laparoskopi olmam gerektiğini söyleyince tekrar araştırmaya başladım, siteniz de de sizin Laparoskopi yi de yaptığınızı gördüm, HSG çekiminden öyle memnun kaldım ki ben size güveniyorum Laparoskopi için yardımcı olabilir misiniz?
SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
B.C. (Öğretmen)

Biyorad’a sonsuz teşekkürler. Biyorad ile bir arkadaşımın tavsiyesi ile tanıştım. Çektirmem gereken HSG çekimi mi Korkularım yüzünden 2 ay erteledim, Biyorad Ekibinin güler yüzü, yakın ilgisi daha çekime Girmeden önce beni inanılmaz rahatlattı ve telefonda da dedikleri gibi sorunsuz sıkıntısız ağrısız bir Çekim geçirdim. Teşekkürler Biyorad.
SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
B.A (Avukat)

Herkese merhaba. HSG randevumu almak için araştırma yapıyorduk. Kocam İnternetten Biyorad ile görüşüp randevu yazdırmış, o gün eşime çok kızdım ve telefona sarıldım randevumu iptal etmek için aradım. İnternette HSG ile ilgili okuduğum yazılar beni ziyadesi ile korkutmuştu, tüm öğrenmek istediklerimi telefona çıkan görevliye sordum ve çekimin sorunsuz geçeceğine ikna oldum ve randevumu iptal ettirmedim. Çekim günü Biyorad e gittiğim de personelin yakın ilgisi beni karşılamaları sevgi ile kucaklamaları çok hoşuma gitti, Dedikleri gibi çekim esnasında hiçbir ağrı ya da sızı hissetmedim, rahat bir çekim geçirdim. HSG çekiminden benim gibi korkan arkadaşlara Biyorad'ın kesinlikle bir çözüm olduğunu söyleyebilirim.
SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
R.M (Araştırma Görevlisi)

Bu kurumda ilgi daha telefonda başlıyor. Benimle hiç usanmadan 45 dakika konuştular, kafamdaki tüm soru işaretlerini tüm korkularımı sildiler, çekim günü Biyorad'da kafamda hiçbir soru işareti kalmadığını fark ettim, çekime girmem le çıkmam neredeyse bir oldu, 2 ya da 3 dakika sürdü ben ha acıdı ha acıyacak diye bekler ken doktor bana geçmiş olsun dedi ve çekim bitti, ben hiç bir şey hissetmedim sanki Rahim röntgeni çektirmedim de akciğer röntgeni çektirdim.
SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
S.B (Finans Sektörü)

Arkadaşlar, bu Biyorad inanılmaz bir Asistan, daha bilgilendirme tedavi süreçleri hakkında anlatımlar telefonda başlıyor. Bir çocuğum olsun istiyordum ama o nasıl olacaktı bilmiyordum. İlk adım olarak çok korktuğum HSG çekimini yaptırmam gerekiyordu bunu ağrısız sıkıntısız atlattım çok şükür.
 
Bilmeyenlere Biyorad'ı biraz anlatayım, bu adamlar övgüyü sonuna kadar hak ediyorlar. HSG çekimi için hastaların konforu ön planda olsun diye İstanbul da 12 merkez ile anlaşma yapmışlar, sizeen yakın merkezleri neresi ise siz hiç yorulmadan o merkeze gidiyorsunuz fiyatlar ise her merkezde aynı.
SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
B.K (Klinik Yöneticisi)

Selam, korkarak geldiğim HSG çekiminde, aslında cihazınız hakkında bilgim yoktu. Telefonda söylediğiniz gibi sıkıntısız ve ağrısız bir süreç geçirdim. Teşekkür ederim.
SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
D.Ö (Faktoring Yöneticisi)

Biyorad ailesine çok teşekkür ediyorum, tüm korkularımın yersiz olduğunu daha bana telefonda hissettirdiler, bu tecrübemden sonra tekrar HSG çektirecek olsam yine Biyorad'da çektirim. HSG kesinlikle Biyorad'da çektirilir.
SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
G.U.T (Ev Hanımı)

Telefonda dediğiniz kadar varmış, aynen vesikalık fotoğraf çektirmek gibi. Teşekkür ederim.
SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
H.A (Bankacı)

Çekim çok rahat ve ağrısız geçti, yakın ilgi gösteren Dr. Hakkı bey e teşekkür ederim.
SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
E.S.T (Tekstilci)

Çok şükür bu stresten kurtuldum aylarca ertelediğim bu çekim sizin sayenizde çok olay bir hale geldi, telefonda ikna etmeseydiniz kesinlikle yaptıramazdım.
SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
B.A (Sağlık Personeli)

Çekimim ağrısız geçti hiçbir sorun yok, hatta filmlerimi doktorum çok beğendi.
SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
G.Y (Doktor)

Çok rahat bir çekim geçirdim, güleryüzlü personelleriniz ve leziz ikramlarınız için teşekkür ederiz.
SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
E.H (Ev Hanımı)

Çekimden sonra şu yorumu yapıyorum, "ŞAKA GİBİ" nezaman başladı nezaman bitti anlamadım bile.
SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
Y.Y (Müzisyen)

Dr. um Furkan Kayabaşoğlu nun sizi ısrarla tavsiye etmesi son derece doğruymuş, beni size yönlendiren doktorum Furkan Kayabaşoğluna teşekkür ediyorum.
SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
N.T (Öğretmen)

Yardımlarınız ve desteğiniz için teşekkür ederim, son derece rahat bir çekim oldu.
 
Rahim Filmi
 
 
HİZMET MERKEZLERİ
 
 

Bu hizmetin verildiği merkezler aşağıdaki gibidir.
 
İSTANBUL / BAKIRKÖY
İSTANBUL / CERRAHPAŞA
İSTANBUL / KADIKÖY
İSTANBUL / ŞİŞLİ
İSTANBUL / ÜMRANİYE
 
HSG ÇEKİM GÜNÜ
 

 

HSG Çekim gününüzü tespit etmek için, takvimden adetinizin ilk gününü 1. gün olarak sayarak minimum 8, maksimum 10 gün sayınız.
 
İLGİLİ MAKALELER
 
 
Tedavi Öncesi Rahim Filmi' nin önemi
İlk aşama rahim filmi (hsg) çektirmek. Peki rahim filmi ağrılımıdır?
Neden Rahim Filmi Çekilmesi Gerekiyor?
Rahim Filmi Çektirenler
Tüp bebek transfer sonrası
 
 
SPESİFİK KLİNİKLER
 
 
Acil Görüntüleme Kliniği
Girişimsel Radyoloji Kliniği
Kadın Sağlığı Görüntüleme Kliniği
Kanser Görüntüleme Kliniği
Pediadrik Görüntüleme Kliniği
 

 
Bu websitesinde yer alan bilgiler tedavi ve tavsiye amaçlı olmayıp sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır. Tedaviye ihtiyacınız olduğu durumda tıbbi destek almak için doktorunuza başvurunuz.
SİZİ ARAYALIM
 

 
Her konuda bilgi almak için, bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım.